“…Messze zsong a hálaének”

Messze zsong a hálaének

2017. december 13.
19:00
Kölcsey Központ Debrecen
Messze zsong a hálaének
“…Messze zsong a hálaének”

Immár harmadik éve messze zsong a hálaének az adventi várakozás idején. A nemzetközileg elismert Lautitia Kóruscsalád adventi koncertjével szeretne hálát adni mindenkinek, akik kitüntető figyelmükkel megtisztelték, imájukkal és szeretetükkel kísérték koncertjeiket, útjaikat, s lehetővé tették szakmai és lelki élmények, sikerek közös megélését. 
Olyan eseményt álmodott meg a kórus, ahol mindenki el tudja engedni a „köznapok csip-csup keservét” és megfelelő lelki alapot biztosítson „hálát adni a magasság Istenének.”

Mindebben segítségükre lesz a Szent Efrém-iskola legkisebbekből álló Szivárvány Gyermekkara, az Estel Kamarazenekar, a Fool Moon Énekegyüttes, valamint Vavra Bence.

A Szivárvány Gyermekkar a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola legkisebbekből álló kórusa, melynek vezetője Deli Gabriella. A tündöklő szemű apróságok hihetetlen alázattal és kedvességgel tolmácsolják mindazt, amit az advent hivatott közvetíteni.

Az Estel Kamarazenekar művészeti vezetője Ifj. Barra Ákos, a hangszeres új nemzedék egyik kiválósága. Az együttes tagjai mind hangszerük elismert művészei, akiket a zenei alázat és a magas színvonalú szakmai munka közös igénye hoz össze. Évek óta a Lautitia Kóruscsalád rezidens zenekara.

A Fool Moon Énekegyüttes Magyarország első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 15 évnyi újító-úttörő munkát tudhat maga mögött. Legutóbb Moszkvában nyertek I. díjat egy rangos nemzetközi acapella versenyen. Az együttes tagja, iskolánk és kórusunk volt kiválósága Vavra Bence is, aki a kórusokkal külön is énekel az este folyamán.

Megosztás: